naar de homepage
Algemene Periodieke Keuring van Stem en Spraak Individuele stem- spraak- en communicatietraining Korte Effectieve Individuele training Coaching en supervisie (I en II) acteurs_regie kinderen
werkwijze de stem artikelen initiatiefnemer werkplaats links contact
 
Stemtraining

 
 

Individuele stem- en spraak- en communicatietraining

Individuele stem- spraak- en communicatietraining vindt plaats in individuele sessies van anderhalf uur.

Doelgroep: Sprekers, Professionals met een spreekberoep en Beroepssprekers.

Doel: Adequate manifestatie van bij de spreker aanwezige kennis en kunde, in welke functie of omstandigheid dan ook.

De individuele sessie kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd

 • Eénmalige sessie op maat:
  Tijdens de sessie wordt direct verband gelegd tussen de vraag, de doelstelling en het resultaat van het werk. In principe kan één sessie voldoende zijn om met de aangereikte bewustwording, kennis en middelen zelfstandig verder te werken aan het gestelde doel.
 • Periodieke sessies:
  Veel professionele sprekers wensen een specifiek onderwerp aan de orde te stellen, dat zij daarna in de praktijk uitwerken: een periodieke stimulans in hun werk.
  Zij kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om op een willekeurig moment in het jaar individuele sessies af te spreken.
 • Serietraining:
  Een eerste sessie is bedoeld om te inventariseren welk materiaal beschikbaar (te maken) is en of beide partijen zich kunnen vinden in het werk. Het potentieel wordt verkend: wat zijn de mogelijkheden? Dit wordt gekoppeld aan de persoonlijke dynamiek (oorsprong, ontwikkeling van de stem).
  Tijdens de sessie wordt direct verband gelegd tussen de vraag, de doelstelling en het resultaat van het werk en wordt aangestuurd op bewustwording, kennis en middelen rond stem en spraak om op die manier zelfstandig verder te kunnen werken aan het gestelde doel.
  Na de eerste intensieve, oriënterende sessie, bestaat een eerste serie sessies uit een totaal van 3 tot 4 (de eerste sessie inbegrepen). Sessies kennen in de regel een tussenliggende periode van 2 - 4 weken. Deze tijd is nodig om effect en toepassing van het werk een plaats in de dagelijkse activiteit te geven.
  Een serie vangt in de regel aan met het basiswerk voor de stem. Persoonlijke dynamiek (adem, spanning, beweeglijkheid, waarnemen en expressie) zijn hierbij de sleutelwoorden.
  Een vervolg van 2 tot 5 sessies bestaat vaak uit een meer ‘productgericht’ werk. Hierbij kunt u denken aan spreken, presenteren, gespreksvoering e.d.
  Interactie en communicatie, timing en intonatie vormen hierbij de sleutelwoorden.

Informatie en aanmelding:
Alex Boon
070-3060840
info at alexboon.nl

 

Alex Boon - logopedist, stemdocent, stemtherapeut
Alex Boon - Speech Pathologist, Voice Teacher, Voice Therapist

 
Inhoud van deze website:
Copyright © 2012 Alex Boon, behalve waar anders aangegeven. Alle rechten voorbehouden.
Reproductie van (een deel van) deze site anders dan voor persoonlijk gebruik is strikt verboden zonder toestemming van de eigenaar.
 
Huisstijl: Copyright © 2005 Mommersteeg Vormgeving Velp
Ontwerp: Copyright © CR Creations web design
 
Voor het laatst bijgewerkt op: 23-04-2017
Huidige datum:

Problemen met het bekijken van deze site?
Mail a.u.b. de webmaster

 terug naar boven